Chokladtårta med hallon och kolatäckeSmaskig chokladtårta som kombinerar rätt smaker - hallon, choklad, vanilj och kola! Gör gärna tårtan några timmar i förväg så smakar den ännu bättre. Du behöverReceptet är för 8-10 personer. Tårtbotten
Fyllning
Kolatäcke
Gör så här:Börja med att baka tårtbotten: Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna eller en stor ugnsform.
Smält smöret och låt det svalna. Vispa samman ägg och socker så det blir pösigt. Medan botten svalnar helt kan du göra fyllningen. Låt smöret ligga framme så det blir rumsvarmt och rör det sedan mjukt med florsocker och vanilj till en mjuk smörkräm. Blanda hallon eller sylt med crème fraiche, om du använder frysta bär - låt dem tina och rinna av så inte fyllningen blir för blöt. Dela tårtbotten på mitten så du får två lika stor bitar, (eller fyra om du vill ha två små tårtor) och dela sedan bottnarna på höjden i två delar. Lägg alla bottnarna på varandra så du får fyra bottnar och tre lager emellan. Jämna till så att formen blir bra med en kniv och lägg ut bottnarna bredvid varandra. Stryk nu ut smörkräm på alla lagers ovansida. Fördela hallonfyllningen jämnt över smörkrämen och lägg bottnarna på varandra. Blanda alla ingredienserna utom smör till kolatäcket i en kastrull och låt koka upp. Låt småkoka i cirka 15 minuter, rör då och då. Ta av från värmen och rör ner smöret. Låt kolan svalna så den börjar tjockna, men inte helt. Bred ut jännt över hela tårtan och ställ svalt. Dekorera med strössel, bär eller "silverkulor" när tårtan ska serveras. Tips! Tårtan passar bra att servera i smala bitar - gör gärna två mindre tårtor av satsen och förvara i kylen. Ta fram efter hand som den går åt. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! EfterrätterMarängPåsken är här! Spara några ägg till efterrätten och gör helgens godaste fruktmaräng! LasagneLasagne bolognese
Pasta i ugn är perfekt festmat för många gäster. Och många gånger är den enkla det allra bästa. Gör en klassisk lasagne bolognese och lägg lite extra tid på såsen. En bra köttfärssås, kokad på låg värme med kryddor, grönsaker och lite rökt fläsk lyfter lasagnen till helt nya höjder. Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Frukostbullar
Morotsbullar
Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
|
|