Rabarbertårta med vanilj

Variera rabarberpajen med en riktigt god och lättbakad tårta!

Du behöver

Botten

  • 75 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 1/2 tsk bakpulver

Fyllning

  • 400 g späda rabarberstjälkar
  • 1/2 dl socker
  • 2 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 3 msk marsánpulver

Gör så här:

Botten:

Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och bröa en form med löstagbar kant. Smält smöret i en kastrull. Blanda med mjölken. Vispa ägg och socker riktigt luftigt med elvisp. Blanda vetemjöl och bakpulver ordentligt. Rör samman äggblandningen med smör- och mjölkblandningen. Vänd ner mjölet och rör till en jämn smet. Häll i formen och grädda i cirka 30 minuter. Prova med provsticka om kakan är färdig. Täck med lock om den tar för mycket färg.


Fyllning:

Skär rabarbern i små bitar. Smält samman med sockret i en kastrull, låt puttra i några minuter och häll sedan av det mesta av överskottsvätskan. Det går också bra att köra i micron, cirka 4 minuter på hög effekt.

Vispa grädden ganska löst.

Vispa samman mjölk och marsánpulver. Vänd ner lite grädde i vaniljkrämen, blanda och fortsätt så tills ungefär hälften av grädden är blandad med vaniljkrämen.

Dela kakan på mitten när den svalnat. Bred ut vaniljkrämen mellan bottnarna och fördela rabarbern inuti. Lägg på locket och bred ut resten av grädden. Garnera gärna med blad av citronmeliss.


Recept och foto: Peppar och salt Recept och foto: Peppar och salt



Fettisdagen 28 februari

Baka dina egna semlor hemma med nya recept!

Det är semmeltider och vi äter semlor som aldrig förr. Prova något nytt och baka egna semmelmuffins!

Nuförtiden kan vi köpa semlor i butiker och på café mellan jul och påsk. Varje år mumsar vi i oss över 40 miljoner semlor i Sverige. Och varianterna blir fler även om de flesta vill ha klassiska semlor kring fettisdagen.
Alla konditorier påstår att just deras semlor är de allra godaste. Men godast är väl ändå dina egna, hembakade semlor! Baka klassiska semlor, wienersemlor, semlor med hallon, lemoncurd-semlor eller kanske chokladsemlor. Prova karlsbadersemlor, vaniljsemlor eller petit-choux semlor … Kanske en semmelkrans som räcker till många?
Eller tänk på gränserna lite till och testa något nytt. Kanske ett recept på chokladsemlor, saffranssemlor eller ett fat läckra semmelmuffins fyllda med mandelmassa.
Inte konstigt att vi gillar semlor!

 semlor.nu

Godis till påsk

Påskgodis för små och stora

Snyggt och gott ska påskgodiset vara. Lättlagat dessutom - som tryffel med mandel och vanilj!

påskgodisrecept.se

Frukostbullar

Hembakad frukost-bulle förgyller hela dagen!

Vem vill inte vakna till doften av nybakat bröd? Hembakta grahamsbullar är rätt blandning mellan nyttigt och gott!

frukostbullar.se


Fisksoppa

Värmande fisksoppa!

Fisk är nyttigt. Men det hindrar inte att en värmande fisksoppa smakar gott!

Fisk är en god början till många rätter och i soppa gör den sig utmärkt. Förutom att fisk innehåller nyttiga fetter så ger den protein till låg fetthalt. Och mycket smak!

Prova ett nytt vardagsrecept med festsmak! En enkel och rejäl fisksoppa med kokosmjölk, som fungerar både en vardagskväll och som helgmat.

Servera med hembakat bröd förstås, kanske en baguette? Eller ett gott grahamsbröd?

Vi lovar en värmande höstmiddag!

 fisksoppa.se


Hembakat bröd

Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd? Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...