Rabarbertårta med vanilj

Variera rabarberpajen med en riktigt god och lättbakad tårta!

Du behöver

Botten

  • 75 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 1/2 tsk bakpulver

Fyllning

  • 400 g späda rabarberstjälkar
  • 1/2 dl socker
  • 2 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 3 msk marsánpulver

Gör så här:

Botten:

Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och bröa en form med löstagbar kant. Smält smöret i en kastrull. Blanda med mjölken. Vispa ägg och socker riktigt luftigt med elvisp. Blanda vetemjöl och bakpulver ordentligt. Rör samman äggblandningen med smör- och mjölkblandningen. Vänd ner mjölet och rör till en jämn smet. Häll i formen och grädda i cirka 30 minuter. Prova med provsticka om kakan är färdig. Täck med lock om den tar för mycket färg.


Fyllning:

Skär rabarbern i små bitar. Smält samman med sockret i en kastrull, låt puttra i några minuter och häll sedan av det mesta av överskottsvätskan. Det går också bra att köra i micron, cirka 4 minuter på hög effekt.

Vispa grädden ganska löst.

Vispa samman mjölk och marsánpulver. Vänd ner lite grädde i vaniljkrämen, blanda och fortsätt så tills ungefär hälften av grädden är blandad med vaniljkrämen.

Dela kakan på mitten när den svalnat. Bred ut vaniljkrämen mellan bottnarna och fördela rabarbern inuti. Lägg på locket och bred ut resten av grädden. Garnera gärna med blad av citronmeliss.


Recept och foto: Peppar och salt Recept och foto: Peppar och salt



Blåbärspaj

Honung lyfter blåbärspajen!

Sommarens första blåbärspaj smakar alltid fantastiskt. Prova ett nytt recept på blåbärspaj med honung!

Blåbären är mogna och vi plockar massor. De blåa bären passar till mycket gott, allt från att strö på gröten till smulpaj. Får du mycket bär i korgen kan du koka blåbärssylt. Prova gärna en variant på blåbärssylt med vanilj eller blåbärssylt med kanel som passar till desserter och glass.
I paj gör sig blåbär perfekt. De är lagom söta och innehåller ofta inte så mycket vatten att pajdegen blir blöt och mjuk. Prova klassisk blåbärspaj eller gör en paj med vaniljsmak.
Nu när säsongens honung brukar finnas att köpa kan du prova ett nytt recept på blåbärspaj med honung. Honungen lyfter blåbärssmaken fint och du får en riktigt god sommarpaj!
Lycka till i bärskogen!

 bärrecept.se

Matbröd

Hembakad lyx

Doften av nybakat bröd fyller köket! hembakatbrod.se är här!

hembakatbrod.se

Vegetariskt

Enkel och god vego med fyllda grönsaker i ugn

Vegetariskt i ugn med massor av smak! Ost-och grönsaksfylld butternutpumpa är perfekt vintermat.

vegetariskarecept.se


Läcker pudding

Smakfull squash

Squash brukar växa så det brakar i augusti. En god pudding till efterrätt eller lunch kanske?

Nu är säsongen för squash och den som provat att odla dessa snabbväxande jättefrukter vet att de finns i mängder av varianter och kan bli enorma.
När du ätit dej mätt på squashsoppa kan du prova att göra en variant med squash och svamp. Att fylla och ugnsbaka squash är en läcker rätt som passar många. Eller använd den istället för aubergin i en klassisk moussaka.
En enkel squashpudding passar både efterrätt eller som lättare kvällsrätt. Servera med frukt och lite vispad grädde!

 efterratter.se


Cheesecake

Fryst kärlek! En kylig kaka som värmer inombords… Cheesecake regerar!

Smått och gott

Mandelkakor. Småkakor är stor bakning! Det enkla är ibland det allra godaste.
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...