Rabarbertårta med vanilj

Variera rabarberpajen med en riktigt god och lättbakad tårta!

Du behöver

Botten

  • 75 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 1/2 tsk bakpulver

Fyllning

  • 400 g späda rabarberstjälkar
  • 1/2 dl socker
  • 2 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 3 msk marsánpulver

Gör så här:

Botten:

Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och bröa en form med löstagbar kant. Smält smöret i en kastrull. Blanda med mjölken. Vispa ägg och socker riktigt luftigt med elvisp. Blanda vetemjöl och bakpulver ordentligt. Rör samman äggblandningen med smör- och mjölkblandningen. Vänd ner mjölet och rör till en jämn smet. Häll i formen och grädda i cirka 30 minuter. Prova med provsticka om kakan är färdig. Täck med lock om den tar för mycket färg.


Fyllning:

Skär rabarbern i små bitar. Smält samman med sockret i en kastrull, låt puttra i några minuter och häll sedan av det mesta av överskottsvätskan. Det går också bra att köra i micron, cirka 4 minuter på hög effekt.

Vispa grädden ganska löst.

Vispa samman mjölk och marsánpulver. Vänd ner lite grädde i vaniljkrämen, blanda och fortsätt så tills ungefär hälften av grädden är blandad med vaniljkrämen.

Dela kakan på mitten när den svalnat. Bred ut vaniljkrämen mellan bottnarna och fördela rabarbern inuti. Lägg på locket och bred ut resten av grädden. Garnera gärna med blad av citronmeliss.


Recept och foto: Peppar och salt Recept och foto: Peppar och salt



Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Bakakaka

Kafferep

Småkakor som smälter i munnen... Blanda modern och klassiskt och servera läckra småkakor till latten!

bakakaka.se

Hembakat

Baka bättre bröd!

Hembakat bröd lyfter middagen till en ny nivå. Prova grahamsbröd som får gästerna att jubla!

hembakatbrod.se


Enkel helglyx

Festpotatis till helgen

Helgmiddag med klass ordnar du lätt med pepparrotspotatis i ugn!

Hoppa över ris eller kokt potatis till söndagssteken och gör goda potatishalvor i ugn, smaksatta med pepparrot och lagrad ost. Perfekt tillbehör till både nötstek, lamm och biffar! Lägg till sallad och bröd så har du en riktig helgmiddag. Efterrätt? Både snabblagad björnbärskaka med vispgrädde och chokladkaka matchar menyn. Smaklig helg!

 helgmenyn.se


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...