Halloncurd, tårtfyllning med hallonHallon är goda rårörda också, men om man kokar curd på dem blir smaken och konsistensen rundad och lite förfinad. Du behöver
Gör så här:Passera hallonen genom en trådsil med hjälp av en sked eller liknande (kärnorna och fruktköttet som blir kvar kan läggas i filen eller i gröten eller användas som sylt, så släng det inte!). Om frysta hallon används tinas de först. Häll över purén i en kastrull tillsammans med socker och ägg. Vispa och värm sakta under omrörning. Låt sedan curden koka sakta tills den börjar tjockna efter några minuter. Klicka då i smöret och ta kastrullen från värmen. Låt svalna. Curden håller åtminstone några dagar i kylskåp eller ett par veckor i frys. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! KycklingreceptCrêpesCrêpes är en god och enkel rätt som går fint att variera. Här är ett smakrikt recept på crêpes med kyckling! Lyxig risottoKrämig räkrisottoEn krämig risotto är tveklöst helgmat. Koka egen fond och gör god räkrisotto! Glutenfria kakorGodaste kakorna utan glutenDet är lätt att baka bra, glutenfria chokladkakor. Speciellt kladdkakor brukar bli lyckade på glutenfri mix. Baka klassisk kladdkaka eller prova ett nytt recpet på glutenfri kladdkaka med nougat. Enkelt att lyckas med och riktigt gott som efterrätt eller finare fika. Har du bakat glutenfria småkakor? Chokladkakor, jordnötskakor, havrekakor elller kanelskorpor är alla lättbakade och riktigt goda småkakor. Perfekt för alla som inte äter gluten. Och lika bra för alla andra! Pepparkakor
Klassiskt hela julen!
Riktigt goda, hembakta pepparkakor...
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|