Kladdkakstårta med chokladmousse

Lite mer chokladsmak och lite lyxigare än kladdkaka, men lika enkelt.

Du behöver

Botten

  • 125 g smör
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 1/2 tsk vaniljpulver eller 1 1/2 tsk vaniljsocker
  • 1 dl kakao
  • 1 dl vetemjöl

Chokladmousse

  • 100 g mörk choklad, 70 %
  • 2 msk honung
  • 1 1/2 dl vispgrädde

Gör så här:

Botten:

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Vispa samman ägg, socker och vaniljsocker. Tillsätt kakao, vetemjöl och smör och vispa slätt. Smörj och strö en springform med cirka 24 centimeter i diameter och grädda i ugnens nedre del i cirka 25 minuter tills kakan är färdig, inte kladdig.

Chokladmousse:

Smält chokladen i vattenbad. Rör ner honungen och låt blandningen svalna något. Vispa grädden och vänd slutligen ner chokladen i grädden. Spritsa över kakan när den svalnat och förvara sedan i kylskåp. Servera gärna med färska bär.


Recept och foto: Peppar och salt Recept och foto: Peppar och salt


Kommentar av Eva
20 januari 2014

Hej! Hur många tårtor ska man beräkna till 30 personer? Tacksam för svar!

Redaktionens kommentar
Det beror på vad som serveras i övrigt och såklart hur hungriga gästerna är. Men som efterrätt brukar 3 tårtor räcka.
Kommentar av Mr. Smily
5 april 2013

Den ser ju aaaaas gooood ut!!!!

:3 <------(mums)

Svar av de isbjörnsätande uttrarna
5 april 2013

Yep det gör den!


Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Dressing

Salladens bästa vän

Det är dressingen som får salladen att lyfta! Sno ihop en rhodeislandsås som skickar den färdiga varianten till skamvrån.

dressingrecept.se

Sopprecept

Goda soppor

En god soppa till helgen? Många av nya recept på sopprecpt.se!

sopprecept.se


Scones

Fruktscones

Scones är snabbakat och gott, både som fika och mellanmål. Prova ett nytt recept på små, smakliga fruktscones!

Vi är många som gillar scones! Att scones är populärt är kanske inte så konstigt - detta snabba bröd, som inte behöver jäsa, är lättbakat, kan varieras på många sätt. Och det smakar fantastiskt!

Nybakade scones, med smör och ost, kanske en god citrusmarmelad eller sommarens sylt från förrådet? Och så te till, förstås!

Variera sconesen med ett recept där torkad frukt och grahamsmjöl ger god smak åt brödet. Baka en omgång fruktscones, koka en kanna gott te och njut inne i värmen medan vårvintern härjar som värst utanför fönstret.

Snabba, men varma mathälsningar från pepparochsalt!

 scones.se


Pepparkakor

Klassiskt hela julen! Riktigt goda, hembakta pepparkakor...

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...