Kladdkakstårta med chokladmousse

Lite mer chokladsmak och lite lyxigare än kladdkaka, men lika enkelt.

Du behöver

Botten

  • 125 g smör
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 1/2 tsk vaniljpulver eller 1 1/2 tsk vaniljsocker
  • 1 dl kakao
  • 1 dl vetemjöl

Chokladmousse

  • 100 g mörk choklad, 70 %
  • 2 msk honung
  • 1 1/2 dl vispgrädde

Gör så här:

Botten:

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Vispa samman ägg, socker och vaniljsocker. Tillsätt kakao, vetemjöl och smör och vispa slätt. Smörj och strö en springform med cirka 24 centimeter i diameter och grädda i ugnens nedre del i cirka 25 minuter tills kakan är färdig, inte kladdig.

Chokladmousse:

Smält chokladen i vattenbad. Rör ner honungen och låt blandningen svalna något. Vispa grädden och vänd slutligen ner chokladen i grädden. Spritsa över kakan när den svalnat och förvara sedan i kylskåp. Servera gärna med färska bär.


Recept och foto: Peppar och salt Recept och foto: Peppar och salt


Kommentar av Eva
20 januari 2014

Hej! Hur många tårtor ska man beräkna till 30 personer? Tacksam för svar!

Redaktionens kommentar
Det beror på vad som serveras i övrigt och såklart hur hungriga gästerna är. Men som efterrätt brukar 3 tårtor räcka.
Kommentar av Mr. Smily
5 april 2013

Den ser ju aaaaas gooood ut!!!!

:3 <------(mums)

Svar av de isbjörnsätande uttrarna
5 april 2013

Yep det gör den!


Svamprecept

Höstens godaste svamprecept.

Svamp lyfter en mängd härliga hösträtter. Till exempel en långsam potatisgratäng med skogssvamp och gräslök.

Omeletter, pytt och stuvning – svamp platsar i mängder av snabba rätter. Men framförallt i mustiga, smakrika rätter som grytor, gratänger eller pajer. Mat som gärna får ta lite tid för att bli bra. Speciellt på hösten då det finns rikligt med nyskördat att njuta av.
Klassiska höstgrytor med nötkött, eller älg, rotfrukter och svamp. Eller svampsoppor som gärna ska småputtra en god stund. Självklart risotton på skogssvamp och svamppiroger.
Vårt senaste svamprecept är lite slowfood och lyfter fram svampsmaken lite extra: En potatisgratäng med skogssvamp som gräddas länge på låg värme så att smakerna riktigt kommer fram. Perfekt med skogssvamp!

 svamprecept.se

Kakor

Äppelfest!

Äpplen kan användas till de mest skilda rätter. Från äppelmos till kryddig äppelkaka.

bakakaka.se

Bakakaka

Mera choklad!

Måttlighet ska vara en dygd. Men det kan väl inte gälla choklad? Ju mer klassisk, fransk chokladkaka, desto bättre!

bakakaka.se


Lasagne

Varm vego!

Håll värmen uppe med en varm, vegetarisk lasagne i kylan!

Lasagne är en älskad rätt för många. Lätt att laga så det räcker till många och enkel att göra i förväg. Perfekt både som fredagsmiddag och i lunchlådan...

En lasagne måste inte innehålla kött för att smaka bra. Gör en god vegetarisk lasagne med parmesanost. Eller prova en variant på lasagne med keso. Vill du hellre äta helt veganskt, utan mjölkprodukter och kött, ska du prova spanatlasagne! God, varm och grön måltid!

 lasagne.nu


Pepparkakor

Klassiskt hela julen! Riktigt goda, hembakta pepparkakor...

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Frukostbullar

Morotsbullar Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...