Tårta i långpannaTårta till många? Då är långpannan din vän. Du behöverBotten
Mandelkräm
Garnering
Gör så här:Cirka 16-20 bitar Botten: Sätt ugnen på 175 grader. Klä en långpanna med bakplåtspapper. Om du väljer en stor långpanna, 30x40 cm, blir bottnen tunn men går att dela en gång på höjden. En mindre långpanna ger högre botten men något längre gräddningstid. Vispa ägg och socker riktigt luftigt med elvisp. Blanda övriga ingredienser i en skål och rör ner tills smeten blir slät. Bred ut smeten i långpannan och grädda i ugnens nedre del i cirka 20-25 minuter. Kontrollera med en sticka om kakan är klar. Täck med en plåt över om den får för mycket färg. Låt kakan svalna innan den skärs en gång på höjden med hjälp av ståltråd eller vass kniv.
Mandelkräm:
Börja med att skålla (låt ligga i kokande vatten någon minut, så lossnar skalet lättare), skala och finhacka mandeln.
MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! MidsommarMatjessill i ny kostym!
Sill till nypotatis är klassisk midsommarmat. Det är enkelt att själv krydda matjessillen! SoppaSoppa räddar vardagenDet är inte fel att ha en stor gjutjärnsgryta hemma. Då kan nämligen ett par middagar förberedas - grönsakssoppa är ett typiskt exempel på en rätt som blir bättre av att stå någon dag. Se bara till att inte koka grönsakerna till oigenkännlighet! Skulle det bli rester över av tomatsoppan (inte särskilt troligt) går den enkelt att omvandla till god pastasås, kryddad och klar. Gott bröd, kanske olivbröd, är nästan ett måste för en riktigt god soppmåltid. Länge leve vardagshjältarna! Pepparkakor
Klassiskt hela julen!
Riktigt goda, hembakta pepparkakor...
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|