![]() ![]() Tårta i långpanna![]() Tårta till många? Då är långpannan din vän. Du behöverBotten
Mandelkräm
Garnering
Gör så här:Cirka 16-20 bitar Botten: Sätt ugnen på 175 grader. Klä en långpanna med bakplåtspapper. Om du väljer en stor långpanna, 30x40 cm, blir bottnen tunn men går att dela en gång på höjden. En mindre långpanna ger högre botten men något längre gräddningstid. Vispa ägg och socker riktigt luftigt med elvisp. Blanda övriga ingredienser i en skål och rör ner tills smeten blir slät. Bred ut smeten i långpannan och grädda i ugnens nedre del i cirka 20-25 minuter. Kontrollera med en sticka om kakan är klar. Täck med en plåt över om den får för mycket färg. Låt kakan svalna innan den skärs en gång på höjden med hjälp av ståltråd eller vass kniv.
Mandelkräm:
Börja med att skålla (låt ligga i kokande vatten någon minut, så lossnar skalet lättare), skala och finhacka mandeln.
![]() ![]() ![]()
|
|