Marängtårta med hallon och lakrits

Elegant och mindre söt tårta. Smakerna av passionsfrukt, hallon och lakrits trivs väldigt bra ihop på en botten av maräng och puffat ris.

Du behöver

Maräng med puffat ris

  • 3 äggvitor
  • 1 1/4 dl socker
  • 4 dl puffat ris

Fyllning

  • 150 g hallon, färska eller frysta
  • 2 dl grädde
  • 1/2 msk socker
  • 3/4 tsk äkta lakritspulver
  • 1 passionsfrukt

Gör så här:

Marängbottnar:

Sätt ugnen på 100-125 grader. Rita upp två rundlar, cirka 24 centimeter i diameter, på ett bakplåtspapper. Vispa äggvitorna så hårt att skålen går att vända utan att de rinner ut. Tillsätt sockret och vispa lite till. Vänd ner det puffade riset. Bred ut smeten innanför rundlarna på bakplåtspapper tills det blir ett jämnt lager. Grädda i 45 minuter och stäng sedan av ugnen. Låt torka på eftervärmen över natten eller tills bottnarna torkat helt. Lossa dem försiktigt.

Fyllning:

Lägg samman tårtan strax före servering så inte marängbottnarna hinner blötas upp. Vispa grädden. Mosa hallonen med hälften av grädden, sockret och lakritspulvret. Bred hallonblandningen på den undre marängbottnen. Lägg på nästa botten och bred ut resten av grädden. Garnera med innehållet från en passionsfrukt.

Tårtan är glutenfri.


Recept och foto: Peppar och salt Recept och foto: Peppar och salt



Julbröd

Hembakat vörtbröd till julbordet

Kryddiga julbröd fyller huset med doften av jul. Baka ett enkelt vörtbröd med vårt nya recept!

Smakrika bröd hör hemma på julbordet och rimmar väl med traditionell julmat. Baka med klassiska kryddor eller gör en modernare variant med julmust som bas. Ett julbröd med pomerans, anis och fänkål passar både grytan och till sillen. Kanske ett rent pomeransbröd om du vill renodla en kryddsmak? Mjuka hålkakor eller havrebröd är snabbakat och går fint till ostarna, sill eller kallskurna pålägg. Bakar du vörtbröd kan du göra ett storbak med vört som ger hela 6 fina limpor eller prova vårt nya snabbrecept på vörtbröd med julmust i degen. Enkelt och gott utan mycket knådande eller förberedelser.

 hembakatbrod.se

Efterrätter

Krydda kakan!

En god kaka till kaffet är aldrig fel. Prova en Ingerfärs- och kardemummakaka till efterrätt eller fika!

efterratter.se

Lasagne

Lasagne bolognese

Klassiker vinner i längden. Ingenting slår en lasagne bolognese.

lasagne.nu


Glutenfritt

Glutenfritt helt enkelt

Peppar&Salt har glutenfria recept och inspiration till alla måltider! Din egen müsliblandning med mandel och quinoapuffar kan förgylla den gråaste vintermorgon.

Färdig glutenfri mjölmix behöver inte vara lösningen! Till brunchen smakar scones bäst, rykande heta. Vissa rätter är naturligt glutenfria, som risotto med smak av saffran. En krispig pizzabotten gjord på polenta räddar fredagsmyset och till efterrätt serveras förstås en tunn skiva lyxig chokladkaka tillsammans med grädde och färska bär...

 glutenfriarecept.se


Hembakat bröd

Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd? Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...