Marängtårta med hallon och lakrits

Elegant och mindre söt tårta. Smakerna av passionsfrukt, hallon och lakrits trivs väldigt bra ihop på en botten av maräng och puffat ris.

Du behöver

Maräng med puffat ris

  • 3 äggvitor
  • 1 1/4 dl socker
  • 4 dl puffat ris

Fyllning

  • 150 g hallon, färska eller frysta
  • 2 dl grädde
  • 1/2 msk socker
  • 3/4 tsk äkta lakritspulver
  • 1 passionsfrukt

Gör så här:

Marängbottnar:

Sätt ugnen på 100-125 grader. Rita upp två rundlar, cirka 24 centimeter i diameter, på ett bakplåtspapper. Vispa äggvitorna så hårt att skålen går att vända utan att de rinner ut. Tillsätt sockret och vispa lite till. Vänd ner det puffade riset. Bred ut smeten innanför rundlarna på bakplåtspapper tills det blir ett jämnt lager. Grädda i 45 minuter och stäng sedan av ugnen. Låt torka på eftervärmen över natten eller tills bottnarna torkat helt. Lossa dem försiktigt.

Fyllning:

Lägg samman tårtan strax före servering så inte marängbottnarna hinner blötas upp. Vispa grädden. Mosa hallonen med hälften av grädden, sockret och lakritspulvret. Bred hallonblandningen på den undre marängbottnen. Lägg på nästa botten och bred ut resten av grädden. Garnera med innehållet från en passionsfrukt.

Tårtan är glutenfri.


Recept och foto: Peppar och salt Recept och foto: Peppar och salt



Påskrecept

Alla påskhelgens recept!

Årets stora mathelg är här. Påsken rymmer allt från ägg och lamm till påskgodis!

Lax, lamm och ägg eller ljummen rödbetssallad och paj? På påskbordet ryms massor av goda rätter. Och det måste inte vara samma år till år. Variera laxen och lammsteken med lättare rätter som fräsch räksallad med äpple eller potatissallad med citron och dill.
Bor du i södra Sverige kan en tallrik rykande nässelsoppa vara en perfekt förrätt. Passar utmärkt med ägg i alla former.
16 kilo godis om året äter vi i snitt per person i Sverige. Och påsken är utan tvekan lösgodisets högtid. Men hemgjort godis är både godare, roligare att bjuda på och ofta lite nyttigare. Hemgjorda chokladägg, choklad-och nötbollar eller vit tryffel med lime … kanske chokladkrisp eller brända mandlar med apelsinsmak. Kanske enkla marispanägg som alla kan vara med och pyssla?

Glad Påsk önskar pepparochsalt.se!

 påskgodisrecept.se

Pastarecept

Bästa helgpastan

Älskade pasta! Byt vardagsmakaroner mot läcker cannelloni i helgen.

pastarecept.nu

Småkakor

Knapriga småkakor till finfikan!

Störst är inte alltid bäst. Klassiska småkakor är svårslagna på kakfatet, prova spröda mandelkakor med russin!

smakakor.se


Semlor

Dags för semlor!

Fettisdagen den 21 februari är en högtidsdag vi gärna tjuvstartar på! Nu längtar vi efter klassiska semlor med mandelmassa och grädde.

Över hela Sverige äter vi semlor just nu. Vad en riktigt bra semla är råder det delade meningar om. Vissa vill äta sin semla som en traditionell hetvägg med varm mjölk. Andra föredrar någon ny variant eller startar mjukt med mindre semlor för att inte få nog för tidigt. Passa på att njuta av en god svensk tradition!

 semlor.nu


Pepparkakor

Klassiskt hela julen! Riktigt goda, hembakta pepparkakor...

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...