HalloweentårtaRiktigt ruskig tårta... Passar bäst på en ljusskygg Halloweenfest. Marsipan, hallon och lakrits. Och så marsipanfingrar förstås! Du behöverReceptet är för 12 personer. Tårtbotten
Fyllning
Dekoration
Gör så här:
Botten: Fyllning: Vispa grädden fast med vaniljsockret. Blanda vaniljkrämen med lakritspulver. Mosa samman hallonen och hallonsylten. Skär tårtbottnen i tre bottnar. Bred sylt och lite vanilj/lakritskräm på första botten och samma sak på andra botten. Bred sylt på översta lagret och täck sedan tårtan med grädde. Dekoration: Blanda marsipan med färg, börja med gul färg och tillsätt röd till du har en läskig färg. Använd handskar och knåda tills färgen är jämn och du är nöjd. Kavla ut marsipanen till ett runt täcke mellan oljad plastfolie eller häll lite olja på en rostfri arbetsbänk. Täck tårtan med marsipanen och skär rent kanten. Pudra över lakritspulver och florsocker och dekorera med figurer gjorda av marsipanen som blivit över. Ställ tårtan svalt fram till servering. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! GratängerVärmande och matiga potatisgratängerEnkel vardagsmat eller lyxigt tillbehör till helgsteken? En klassisk gratäng med potatis som bas är båda delar! RisottoSnabbt med stil!En krämig risotto är snabblagad festmat. En variant med salami värmer med stil! GrillaHälsa våren vid grillenVisst kan du snitsa till korven, gärna med hembakat korvbröd. Den som vill lagar cidermarinerad kyckling eller marinerade grönsaker som med enkla medel tar kvällen till nya höjder. Ketchup får stryka på foten för hemgjord chilisås. Tzatziki eller tapenade är också favoriter till grillat. Tillbehören är minst lika viktiga för en lyckad kväll! Pepparkakor
Klassiskt hela julen!
Riktigt goda, hembakta pepparkakor...
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|