PåsktårtaAvsluta påskmiddagen med stil! Baka en enkel men härligt påskig tårta fylld med hallon och vaniljkräm. Du behöverTårtbotten
Vaniljkräm
Fyllning och garnering
Gör så här:Börja med att göra tårtbottnen: Sätt ugnen på 200 grader Smörj och mjöla en form med löstagbar kant med cirka 24 centimeter i diameter. Vispa ägg och socker riktigt luftigt. Blanda samman vetemjöl, potatismjöl och bakpulver noga och vänd försiktigt ner det i ägg- och sockerblandningen. Häll upp smeten i formen och sätt in i ugnen, sänk genast värmen till 175 grader. Grädda i cirka 30 minuter och kontrollera att kakan är torr med en provsticka. Täck över om kakan börjar få för mycket färg. Låt svalna och dela i tre bottnar med hjälp av en vass kniv eller tråd.
Blanda ägg, mjölk och socker i en kastrull och vispa ner vetemjölet. Värm under omrörning på låg värme tills krämen tjocknat. Ta från värmen och låt svalna innan vaniljen rörs ner.
Tina hallonen och rör samman dem med sockret. Sätt samman tårtan: Vispa grädden till bredbar konsistens. Lägg den understa bottnen på ett stort fat. Bred ut vaniljkrämen i ett jämnt lager. Lägg på nästa botten och fördela hallonen över den. Lägg på locket och bred eller spritsa ut grädden över hela tårtan och ner på kanterna. Smula marängerna och klä sidorna med smulorna. Strö dem i en ring på tårtans ovansida. Lägg ut godisäggen i mitten av tårtan. Riv chokladen över tårtan. Servera! MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatetInget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster. KladdkakorKladdigare kakor!Någon som gillar kladdkakor? Baka en chokladstinn kaka, hitta nya favoriter och njut... BakabullarAndra bullarKall mjölk och varma kanelbullar... Eller kanske ett helt fat nybakade vaniljbullar till kaffet? Vi älskar dessa mjuka, söta vetebullar och alla har sin favoritsort. Från de populäraste kanelbullarna till de spännande chokladbullarna. Att baka sina egna bullar är lätt och roligt och du får garanterat nybakat till fikat. Här hittar du recept, tips och inspiration som får dig att lyckas med bullbaket! Hembakat bröd
Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd?
Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|