![]() ![]() Pralintårta med apelsin- och chokladsmak![]() En riktig kafferepstårta som är enkel att göra! Du behöverBotten
Smörkräm
Täcke
Gör så här:Botten: Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form med löstagbar kant som rymmer cirka 2 liter. Tvätta apelsinen och riv det yttersta av skalet. Vispa ägg och socker luftigt, gärna med elvisp. Rör försiktigt ner mjölet och apelsinskalet i smeten. Grädda i cirka 30 minuter. Prova med provsticka om kakan är färdig. Täck med plåt eller lock om kakan börjar få för mycket färg. Låt kakan svalna på galler.
Låt smöret mjukna. Rör till en jämn kräm med kakao, florsocker och äggula.
Vispa grädden. Krossa likörpralinerna och låt det mesta av fyllningen rinna av. Blanda försiktigt med grädden. Dela kakan på mitten när den svalnat. Bred ut smörkrämen mellan bottnarna. Lägg samman. Bred pralingrädden över kakan och garnera med mandariner. ![]() ![]() ![]()
|
|