CitronkrämCitron friskar upp i de flesta tårtor. Syrligt, sött och lätt att göra själv. Du behöver
Gör så här:Det här receptet ger en liten sats. Tvätta citronen och riv det yttersta av skalet. Pressa ur saften. Vispa samman ägg, socker och citronskal samt citronsaft i en kastrull. Värm under vispning tills krämen tjocknat. Tillsätt smöret i mindre bitar och vispa tills det smält. Låt krämen svalna. Vispa grädden ganska fast och blanda samman med krämen. Förvara i kylskåp, den håller i några dagar. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! LakritskladdkakaÄlskad kladdkaka – nu med lakritssmak!Baka en av våra mest älskade fika-favoriter och smaksätt den med lakrits i en lakritskladdkaka! SalladerSomriga salladerÖverflödet av jordgubbar gör sig påmint, men desserter passar inte alla dagar. Bjud på modig jordgubbssallad med lagrad ost! För den klassiska smaken passar caesarsallad i eget majestät eller som tillbehör, gärna till grillat. Laxsallad med äpple är uppfriskande liksom pastasallad med ost och skinka. I all enkelhet. Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|