Tjinuskitårta, kolatårtaSyrliga bär och söt, hemkokt kolasås på mandelbottnar - oemotståndligt. Du behöverMandelbottnar
Kolakräm
Fyllning
Gör så här:Mandelbottnar: Skålla mandeln, det vill säga låt den ligga i kokande vatten någon minut. Skala och mixa sedan fint i en matberedare eller liknande. Rita upp två rundlar, cirka 24 centimeter i diameter, på ett bakplåtspapper. Sätt ugnen på 125 grader. Vispa äggvitorna så hårt att det går att vända skålen upp och ner utan att de rinner ur. Tillsätt sockret och vispa lite till. Vänd ner mandeln. Bred ut i de två rundlarna till ett jämnt lager. Grädda i 45 minuter, stäng sedan av ugnen och låt stå 15 minuter på eftervärmen. Bottnarna ska vara lite sega. Lossa dem försiktigt när de svalnat. Kolakräm: Rör samman ingredienserna i en tjockbottnad kastrull. Låt koka på låg värme utan omrörning i 20-30 minuter eller tills krämen tjocknat. Ställ åt sidan, men inte kallt - den får inte stelna innan den breds ut! Fyllning: Vispa grädden. Bred kolakrämen på den undre bottnen innan krämen svalnat för mycket och stelnat helt. Spara lite kola till garnering. Fördela bären över kolan men spara några till garnering (om frysta bär används kan de behöva rinna av först). Lägg på nästa botten, bred ut grädden. Ringla kolakräm överst och garnera med bär. Denna tårta kan förberedas en stund före servering, om bären läggs på strax innan tårtan serveras.
MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! QuesadillasVardagstacosTill helgen står tacos på menyn i många svenska hem - varför inte en vanlig vardag? Quesadillas med keso och härligt rökig smak blir gott till soppa eller som matigt mellanmål. Svalkande dryckSvalkande receptSommarvärmen är här och vi längtar efter något svalkande i solen. Prova en välkyld drink på vattenmelon och mynta! SoppreceptSquashsoppaSquash, som finns i mängder av varianter och färger är utmärkt att servera som soppa. Ofta mild i smaken och med en vacker färg, även när den mixas slät. Tillsammans med nybakat bröd och kanske lite fräst skogssvamp lyser squashsoppan fint på middagsbordet! Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Frukostbullar
Morotsbullar
Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
|
|